Рецептите, които споменах на TarnovoConf

Точно преди две седмици организирахме още една конференция от поредицата пътуващи такива – този път в най-любимия ми град в България – Велико Търново. На TarnovoConf и аз се включих с лекция – за храна, здраве и удоволствието, което готвенето може да донесе на всеки, който се престраши да го прави :)

Тъй като по време на презентацията показах няколко снимки на неща от блога, с желанието да илюстрирам колко вкусна храна може да бъде сготвена с малко усилия и време, реших да събера рецептите за тях на едно място. Така ще са по-лесно откриваеми за новозапалилите се кулинарни фенове :)

torta fizz

Хронологично започвам с тортата с Fizz, направена с ограничена моя намеса за един конкурс. Не го спечели, но пък беше вкусна :)

Крем супа от картофи и тиквички

Това горе пък е крем супа от картофи и тиквички, за която няколко дни след конференцията ми подшушнаха, че била много вкусна, ако се добави и лъжица песто Дженовезе.

Омлет със сирене и левурда

Вариацията на рецепта за омлет, в който освен сирене има и нарязан див чесън, се оказа доста успешна.

Печени картофи ветрило с чесън

Това пък са картофите-ветрило – традиционно шведска рецепта. Приготвят се изключително лесно – с чесън и масло. Подходящи както за гарнитура, така и за основно ястие, поднесени с подходящ сос.

Сьомга с мед и орехи на фурна

Сьомгата може да бъде консумирана и сурова (аз я обичам със соев сос и уасаби), но на конференцията споменах колко бързо можем да си я приготвим на фурна с мед и орехи.

печени банани със сироп от агаве

Споменах също и печените банани с канела и сироп от агаве. Тъй като такъв сироп не се намира навсякъде в България, спокойно може да се замени с мед или кленов сироп.

Лесен десерт с ягоди

Лесният десерт с ягоди и кисело мляко :)

ягодов сладкиш с кокос

И като за завършек – това е ягодовият сладкиш с кокос

бананово смути с мед и канела

И като за завършек – банановото смути с канела и мед.

Ако вече сте пробвали някоя от рецептите, ще се радвам да споделите резултата. Ако пък имате въпроси – насреща съм :)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.