За мен

YanaЗдравейте!

Казвам се Яна, а това е онлайн пространството, в което ще споделям снимки, рецепти и мисли, свързани със сътворените от мен (и понякога помагачи) ястия. Обичам кулинарните експерименти и сравнително лесните за приготвяне, но интересни и красиви вкусотии. Времето си извън кухнята прекарвам пътувайки, в търсене на красиви кътчета с вкусна храна. Професионално се занимавам (основно) с маркетинг и организация на събития. Най-новото приключение, на което съм се отдала е създаването на CoKitchen – професионално оборудвана кухня, в която любители на хубавата храна се събират, готвят и имат възможността да продават вкусотиите си :)

Първият ми допир с кулинарията беше на 6 години, когато всяка събота ставах преди всички вкъщи, с идеята необезпокоявана да “сготвя” омлет. После започнах към яйцата да прибавям брашно и захар, а по-късно с детски миксер забърквах и кремове. И така до днес…

Съвсем не готвя само сладки неща, името на блога дойде покрай една песен на Mick Jagger – Sweet Thing. Пък и преди много време, едната от прабабите ми (страхотно готвеше тази жена, ще споделя и нейни рецепти някога), винаги определяше вкусните за нея “манджи” като “много сладки”. А и нали все си пожелаваме “да ни е сладко”? :)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.