Моето лято: Швеция

Лятото почти си отиде, без да усетя как. Нямаше ме много тук. И този път няма да има оправдания, защото всяко нещо или се случва, или не се :)
Попътувах доста – и в себе си, и из Европа, и из България. Тъй като в момента не готвя особено много, реших в поредица от публикации да разкажа за лятото си, да ви го покажа в снимки. Тук-там ще спомена и места, които не са за изпускане – или заради страхотната храна, или заради нещо друго интересно, което може да откриете там.

Швеция в началото на юни

Няколко дни преди рождения ми ден заминах за Швеция. Основната цел беше да посетим една специална конференция близо до Стокхолм. И така, след доста години мечтаене за онези много северни части на Европа, най-после се озовах там за около седмица. Четири от дните бяха отделени за конференцията, а останалите за разходки, разкази и пазаруване на лакомства.

Старият град на Стокхолм, Гамла стан, се оказа от моя тип приказни места. Там прекарах най-много време, разглеждайки малките улички, пекарни, занаятчийски магазинчета и скрити ресторантчета.

гамла стан

shop window old clothes

stockholm shop

stockholm old town cafe

Времето беше прекрасно и успях да видя, макар и част от тях от разстояние, някои от 14-те острова, на които е разположен града. Видях и няколко приказни залеза и светли нощи :)

stockholm sky

stockholm sea view

залез в Стокхолм

В япoнския спа хотел, в който пък се провеждаше конференцията, опитах какви ли не кулинарни чудесии. Може би по-нататък ще пиша тук за смуититата от краставица и ябълка, чипса от кожа на пъстърва и всякаквите вариации на суши, които опитах. За първи път посетих тепаняки ресторант, покиснах в топли извори на ръба на брега, обсъждах маркетинг в сауна и веднага след това – в леден извор :)

sweden sea

swimming pool

Разбира се, че в кулинарен блог не мога да пропусна да ви покажа и малко снимки на вкусотии :)

chicken with soy sauce

sushi light dinner

fish in dish

strawberry dessert

След прибирането от това специално пътуване, трябваше и да отбележа с нещо апетитно, че съм станала на цял четвърт век. С колегите от офиса си хапнахме от добре познатия и винаги успешен ягодов сладкиш с кокос.

strawberry and coconut cake

Следваща стъпка от лятната ми разходка – Гърция. Скоро, много скоро тук :)

4 thoughts on “Моето лято: Швеция

  1. Браво,явно супер е било!Искам повче истории за вкусотии и още някоя хубава рецепта от smitten!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.