Абонирай се :)

Миналата седмица бях натоварена с приготвянето на домашна почерпка за рожден ден. Колебанията бяха много, защото вкусотиите, каквито и да бяха, трябваше да бъдат занесени до един университет (за предпочитане в цял вид), където да подсладят деня на разни хора. Нямах безкрайно много време, а и бях ограничена откъм това нещата да не са цапащи, разливащи се и т.н. В крайна сметка се спрях на браунита (без глазура, за да не остане тя по кутийката), плодови тарталети и какаови трюфели. Освен всичко, успях да разходя част от садките до едно фотографско студио. Та снимките в поста са на Росен Василев, благодаря за тях и бързата реакция :)

След като преди известно време представих рецептата за много харесваните ми домашни браунита с орехи, сега ще дам рецепта за браунита без орехи :)

Дали е правилно да кажа, че  тя е класическа – не. Както за още безброй десерти, пък и всякакви ястия, класическа рецепта няма. Но пък е изпробвана :)

Продукти:

3/4 чаша разтопено масло

1 чаша кристална захар

половин ампула ванилия

2 яйца

половин чаша брашно

3/4 ч. ч. какао на прах (неподсладено, в противен случай намаляме от захарта, ароматно)

1/4 ч. л. бакпулвер

щипка сол

В голяма купа смесваме маслото, захарта и ванилията, след което добавяме и двете яйца и разбиваме. В друга купа смесваме какаото, брашното, бакпулвера и солта, като ги пресяваме. Постепенно добавяме към яйчената смес и разбъркваме до получаването на гладко тесто. Разпределяме в хартиени кошнички в тава за мъфини. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, за 20-25 минути, или докато браунитата ни са приятно напукани и издържат проверката с клечка за зъби.

Да ви е какаово :)

4 Responses to “Почти класическа рецепта за брауни”

  • petkonpet says:

    Сигурно са какаово вкусни, но защо трябва да ги проверяваме с клечки за зъби, а не с устата си …:)

Leave a Reply

*