Салата от левурда, краставици със синьо сирене и балсамов оцет

“To make a good salad is to be a brilliant diplomatist – the problem is entirely the same in both cases. To know exactly how much oil one must put with one’s vinegar.”
Oscar Wilde

В последните дни реших да си уплътня времето около дипломирането с 2 курса, все интересни и полезни неща за научаване – едното за правенето на сайтове, другото за популяризирането им. Покрай тях и останалите ежедневни грижи, отново не ми остава много време за готвене. Пък като ми е толкова пролетно, наблягам и на леките храни – много салати, пресни плодчета и зеленчуци за ръфане.

Представям една много лесна рецепта за салата от краставици и синьо сирене, към която добавих див чесън (познат и като левурда), а за допълнително овкусяване – дресинг от лек зехтин и басамов оцет. Ето какво  трябва за приготвянето ѝ:

Продукти:

1 краставица

около 50 гр. синьо сирене

няколко листа див чесън

зехтин, сол, балсамов оцет

Краставицата правим на кубчеподобни резени, а синьото сирене настъргваме отгоре. Добавяме накълцания див чесън (да имате предвид – по-полезен бил от култивирани дори). Сервираме с дресинг от басамов оцет и лек зехтин, а ако има нужда, посоляваме още. И така, имаме си лесна рецепта за полезна салата, изцяло съобразена със сезона и наличните на пазара пресни зеленчуци. И то само за няколко минути :)



2 thoughts on “Салата от левурда, краставици със синьо сирене и балсамов оцет

Leave a Reply