Флан с канела

Почти откакто имам блога, съм обещала да пусна рецепта за крем карамел, по специалната поръчка на един човек. Обаче всеки път като се хвана да правя, или бива изяден преди да успея да го снимам, или няма вид, подходящ за снимка. Но както се казва – всяко нещо с времето си – оставям го за август. Сегашната рецепта е за флан – всъщност крем карамелът е тип флан. Аз добавих в моя ароматна канела. Другата различна съставка е кондензираното мляко. Дори при мъничките разфасовки, в които се продава, ми е много трудно да го изразходвам цялото. Затова и си потърсих рецепта, съдържаща именно кондензирано мляко.

Флан може да се направи и в голяма тава за кекс, но аз използвах металните купички за крем карамел. Продуктите са за 4 броя.

3 яйца

50 мл. подсладено кондензирано мляко

300 мл. прясно мляко

1 ампула ванилия

8 с. л. захар

1 с. л. канела

Разбиваме добре яйцата, ванилията, канелата и кондензираното мляко. Карамелизираме по 2 с. л. захар. Докато захарта е още топла, наливаме сместта и печем на водна баня около половин час на 170 градуса. Оставяме да изстине и съхраняваме в хладилник.

One thought on “Флан с канела

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.