Маршмелоус с шоколад и малки захарни сърчица

Остава малко повече от седмица до Свети Валентин и вече навсякъде е пълно със сърчица – плюшени, захарни, дървени, гушнати, с оченца, краченца и нослета.
За първи път аз чух, че това е празникът на влюбените, когато бях на 6 години – още в детската градина. Тогава бях убедена, че съм влюбена в едно русо и синеоко момче от долната група. За да не разберат нашите, се скрих под леглото с лист хартия и молив и се опитах да нарисувам сърчице, до което да си запиша датата, за да не я забравям по-нататък. Видя ми се изключително важна. Формата на сърчицето на се получи, та се наложи да използвам за шаблон една синя пластмасова формичка за сладки :)

През всичките години до днес не съм забравяла датата, макар и често да съм се ядосвала на грозничките китайски плюшки по магазините и хората, които истерично обикалят за тях. В крайна сметка важното за един празник е го усещаме вътре в нас като такъв, независимо дали половинките ще ни подарят от розите на четворна цена или пеещо плюшено сърце.

Тази година реших и аз да наготвя и наснимам разни сърцати храни още в началото на февруари. И тук нямам предвид пилешки сърца. Планирала съм да пиша за няколко вида красиви и вкусни къпкейкчета, няколко трикчета за създаване на оригинална украса, както и няколко идеи за домашно приготвени вкусни подаръци.

Ако често обикаляте из разни кулинарни блогове, или пък обичате да разглеждате изкусителни снимки на странни храни, сигурно сте попадали на маршмелоус с глазура, или пък на клечка и с очи. В блога на Ирина отскоро има Къпкейкс на клечка, които ми бяха вдъхновение.  Реших да набуча на шишчета маршмелоус и да им сложа шоколадова глазура. Докато е още мекичка, да налепя със страхотните захарни сърчица, които си намерих в местния хипермаркет. За разлика от повечето захарни украси – те даже за вкусни :)

Маршмелоус на клечка и с шоколадова глазура е едно подходящо “нещо” за партита, вкъщи аз приготвих само 7. Импровизирайте много, резултатът няма как да е лош.

Продуктите са следните: за 7 маршмелоусчета ми бяха необходими около 40 гр. шоколад, разстопен на водна баня, 4 с. л. захарни сърчица за овалване, 7 шишчета.

Набучваме маршмелоусите на шишче, потапяме в леко изстиналия шоколад частта, която искаме да има глазура, след което овалваме в сърчицата (могат да бъдат заменени с каквото решим – кокос, ядки, захарни елхички). Поставяме шишчета в чаша, докато шоколадът се втвърди.

маршмелоус с шоколад

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.