Навън започна да става все по-топло, мъничко остава до астрономическото лято. Аз съм заета с писането на дипломна работа и припомняне на всички журналистически неща, с които се сблъсках през последните 4 години. Не, не го усетих това време, дори ми е малко мъчно. Точно когато започнах да харесвам това, което уча, да задълбавам от интерес в материята, и се оказва, че е време за завършване :)
Нищо, предстои ми цял нов етап от всичко. Пътуване, преместване на едно различно място с много плавателни канали и вкусни сирена (за тези неща по-нататък и в един друг блог :)). Все интересни неща, събрани и започващи през следващите 2 месеца. А, и едно гостуване в друг дом на рецепти ме очаква, но ще се похваля, търпение :)
За настоящата рецепта се вдъхнових от Watermelon Limeade на Martha Stewart. После видях, че в различни блогове е представена подобна лятна напитка от диня и лайм – някъде с допълнение водка, а някъде само с лед. Аз се спрях на тази без водката, причините са прозаични. Макар самата рецепта да е много подходяща за парти – приготвя се лесно, продуктите не са особено скъпи, а вкусът наистина си заслужава.
Домашна лимонада с диня и лайм
Продукти:
500 гр. изстудена диня, почистена от семки
сокът от 1 лайм
1 ч. л. кафява захар
няколко стръка мента за декорация (и прекрасен аромат)
Почистената от семки диня нарязваме на парчета и слагаме в блендер заедно със сока от лайм и кафявата захар. Разбиваме, докато сместа стане гладка и разпределяме в 3 чаши, пълни с лед. Украсяваме със стръкчета мента и сервираме веднага.