В много рецепти за сладкиши (основно), които директно са преведени от английски, като съставка е включено самонадигащо се брашно. Имам спомени, че такова съм виждала в някои големи магазини като Пикадили, но вероятно много от готвещите хора не са се запасили за вкъщи. Тогава се налага да си направим сами самонадигащо се брашно – от обикновено бяло брашно, към което се добавя бакпулвер и мъничко сол. Ето какви са пропорциите, които намерих и използвам (успешно) :)
На една чаена чаша брашно (при мен като грамаж е 175гр. ) се добавят една чаена лъжичка и половина бакпулвер и малко по-малко от половин лъжичка сол. Всичко се пресява заедно и се разбърква много добре преди да се използва.
Много вкусно стана :)
Бих се изненадала, ако е така :)
Продават си го готово , но все пак е по добре да си го направиш вкъщи :)
Лъжичката кафена ли е,или чаена?
Лъжичката е чаена, благодаря за забележката :)
Поздрави!
И аз благодаря за рецептата и пояснението! ХУбав ден! :)